Voel jij je vaak gefrustreerd over het klimaat en wil je niet langer toekijken? Snappen we.

 Klimaatverandering is dichterbij dan ooit. Je ziet het op het nieuws, wil elke zomer een airco kopen maar hebt tegelijkertijd het idee dat er nog te weinig actie ondernomen wordt en vraagt je af wat jij kunt doen om je steentje bij te dragen. 

Je bent al bezig met het scheiden van je afval, maar heeft dat eigenlijk wel nut? En hoe zat het ook alweer met de ozonlaag en oceaanverzuring?

Wij leefden 8 jaar geleden precies met dezelfde vragen. We wilden wel iets doen, maar wilden ook weten of het zin had

We misten nuchtere, heldere uitleg over toch wel complexe onderwerpen. En we wilden eindelijk af van die ellendige onzekerheid en dat knagende gevoel. 

De afgelopen 8 jaar hebben we een manier gevonden om kennis en motivatie te combineren. We hebben een nuchtere kijk op een bewuste levensstijl. 

Je hoeft niet in een yogapose in je moestuin te zitten (maar dat mág wel) om duurzaam te zijn

In de Zero Waste Academy leer je in onze interactieve cursussen jóúw manier om duurzamer te leven. Je ontdekt wat jij belangrijk vindt. Zo vind je een duurzame lifestyle die je vol kunt houden en waar je blij en gelukkig van wordt.

Black Friday: koop je cursus nu voor 5 euro!

Investeer in kennis, niet in rommel. Gebruik code 'blackfriday1' bij het afrekenen.

 • 00 Dagen
 • 00 Uren
 • 00 Minuten
 • 00 seconden

Heb jij ook zin om de wereld te verbeteren?

 • Ontdekken

  Vind je het lastig om duurzamer te leven? Om de juiste keuzes te maken en om een duurzame lifestyle te vinden die bij jóú past en die jíj vol kunt houden? Wij helpen je ontdekken wat écht belangrijk is

 • Begrijpen

  De cursussen van de Zero Waste Academy zijn niet zweverig of spiritueel, maar wel inhoudelijk en persoonlijk. We zijn nuchter, delen belangrijke feiten en theorieën en laten je complexe wetenschappelijke onderzoeken begrijpen.

 • Activeren

  Je ontdekt hoe jíj in actie kunt komen. Met praktische tips, opdrachten en een DIY weet je zeker dat je zelf de handen uit de mouwen gaat steken.

Koop je cursus(sen)

Kies de cursus die bij jou past. Volg hem waar en wanneer je wil!


Het Verpakkingsvraagstuk

Een indruk van de course

Jouw weg naar een duurzamer leven

Weg met frustratie, klaar voor actie! De Academy is nuchter, hands-on en gebaseerd op feiten, geen meningen.

 • Je wil duurzamer leven, maar weet niet waar en hoe je moet beginnen

 • Je raakt gefrustreerd van de huidige staat van het klimaat en wilt ontdekken wat daar nu écht achter zit

 • Je wil een levensstijl ontwikkelen met minder keuzestress en twijfel en meer plezier e n

Over de Zero Waste Academy

In de Zero Waste Academy leer je álles wat je wilde weten over een zero waste mindset. We gaan véél verder dan plasticvrij boodschappen doen en duiken in de theorie en achtergrond van duurzaamheid. Daarnaast ga je zélf aan de slag met het maken van de leukste plasticvrije producten. Iedere cursus richt zich op een ander thema, zodat je precies kunt starten waar je wil starten.  

Antwoord op duurzame vraagstukken

Is het beter om lokaal, biologisch of onverpakt te kopen? Wat zit er in mijn dagcrème? Wat is nou eigenlijk écht de impact van mijn spullen? Waarom is plastic nou eigenlijk slecht? En wat heeft zero waste leven nou voor nut?

In de Zero Waste Academy krijg je een uitgebreide introductie tot zero waste en een duurzame levensstijl. Je leert meer over de achtergrond van de (plastic)problematiek, verschillende voedselsystemen, de donkere kant van de cosmetica-industrie, de true cost van je kleding en de gevaarlijke stoffen die je in het kastje onder je gootsteen hebt staan.

Dit zeggen anderen:

De Zero Waste Academy scoort 100% 8 of hoger door deelnemers

 • Tiffani Jeurissen

  De zero waste academy biedt een zeer mooi samengesteld pakket aan zowel theorie als toepassingen in de praktijk. Naast de lessen, hebben we zo veel extra bronnen en informatie gekregen over de behandelde onderwerpen, dat we ons echt kunnen gaan verdiepen in de onderwerpen waarbij we dat zelf willen.

 • Merel

  Aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in een duurzame(re) levensstijl. Veel verdiepende informatie die je helpt om verantwoorde en onderbouwde keuzes te kunnen maken rondom je eigen consumptie en gedrag, maar die ook kunnen helpen om anderen bewust te maken over bepaalde problematiek. Kortom; veel geleerd en een hogere bewustwording over diverse onderwerpen, en directe impact op keuzes die je maakt.

 • Julie

  Super interessante en leerzame cursus als je nog niet veel over duurzaamheid weet of als je net begint maar niet zo goed weet hoe je verder moet of net dat extra zetje nodig hebt. Het neemt zoveel tijd in beslag zoals je zelf wil wat heel fijn is. Als je weinig tijd hebt leer je dus alsnog ontzettend veel. Als je veel tijd hebt, is er des te meer ruimte om je helemaal te verdiepen in de onderwerpen met allerlei extra tips, boeken, films en nog veel meer. Samen naar een betere wereld :)

 • Marlies

  Wat een mooi programma! Elk college ging ik met een hoofd vol informatie en nieuwe kennis weer weg. Ik heb enorm veel geleerd en vooral hoeveel ik nog niet wist :) De workshops waren een leuke toevoeging.

 • Janneke Kreek

  Deze course is echt een eyeopener! De combinatie van colleges en workshops is afwisselend en bijzonder leerzaam. De passie en expertise tijdens de Academy is zeer aanstekelijk en helpt om vanuit meer bewustzijn duurzamere keuzes te maken.

 • Marjorie

  In korte tijd heb ik enorm veel geleerd over de Zero Waste mindset. Het was een duidelijk verhaal met daarin enerzijds de praktische kant in en rondom het huis, maar ook veel over de achtergrond zoals de maatschappij, het bedrijfsleven en de politiek. De theorie gaat echt de diepte in.

De oprichters

Jouw docenten

Nicky en Jessie laten al meer dan 7 jaar zien dat een duurzame lifestyle vol stijlvolle alternatieven helemaal niet lastig, duur of tijdrovend hoeft te zijn en zijn uitgegroeid tot dé zero waste lifestyle & plasticexperts van Nederland! Ze schreven de bestseller Het Zero Waste Project én het boek Doe Het Zero over het onderwerp en werken samen met de overheid en bedrijven aan een zero waste toekomst.

Nicky & Jessie Kroon

Zero Waste Experts

Bekend van:

Onze cursussen zijn gefeatured in onder andere: