De Zero Waste Academy is iets voor jou als je:

Benieuwd naar onze cursussen en idealen?

 • Duurzamer wil leven, maar niet weet waar en hoe je moet beginnen

 • Minder keuzestress en twijfel wil

 • Wil weten wat een zero waste levensstijl écht betekent

 • Verdieping wil over klimaatproblematiek en dat wil koppelen aan concrete voorbeelden en acties

 • Zin hebt om zelf aan de slag te gaan met het maken van producten

Over de Zero Waste Academy

In de Zero Waste Academy leer je álles wat je wilde weten over een zero waste mindset. We gaan véél verder dan plasticvrij boodschappen doen en duiken in de theorie en achtergrond van duurzaamheid. Daarnaast ga je zélf aan de slag met het maken van de leukste plasticvrije producten. Uiteindelijk zullen er minimaal 6 cursussen online komen. De eerste cursus van 2022, Het Verpakkingsvraagstuk, is nu live.  

Antwoord op duurzame vraagstukken

Is het beter om lokaal, biologisch of onverpakt te kopen? Wat zit er in mijn dagcrème? Wat is nou eigenlijk écht de impact van mijn spullen? Waarom is plastic nou eigenlijk slecht? En wat heeft zero waste leven nou voor nut?

In de Zero Waste Academy krijg je een uitgebreide introductie tot zero waste en een duurzame levensstijl. Je leert meer over de achtergrond van de (plastic)problematiek, verschillende voedselsystemen, de donkere kant van de cosmetica-industrie, de true cost van je kleding en de gevaarlijke stoffen die je in het kastje onder je gootsteen hebt staan.


 

Blijf op de hoogte:

Meld je aan voor de laatste updates, aanbiedingen en lanceringen.

Bedankt

Dit zeggen anderen:

De Zero Waste Academy scoort 100% 8 of hoger (66,7% geeft ons een 9)

 • Tiffani Jeurissen

  De zero waste academy biedt een zeer mooi samengesteld pakket aan zowel theorie als toepassingen in de praktijk. Naast de lessen, hebben we zo veel extra bronnen en informatie gekregen over de behandelde onderwerpen, dat we ons echt kunnen gaan verdiepen in de onderwerpen waarbij we dat zelf willen.

 • Merel

  Aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in een duurzame(re) levensstijl. Veel verdiepende informatie die je helpt om verantwoorde en onderbouwde keuzes te kunnen maken rondom je eigen consumptie en gedrag, maar die ook kunnen helpen om anderen bewust te maken over bepaalde problematiek. Kortom; veel geleerd en een hogere bewustwording over diverse onderwerpen, en directe impact op keuzes die je maakt.

 • Julie

  Super interessante en leerzame cursus als je nog niet veel over duurzaamheid weet of als je net begint maar niet zo goed weet hoe je verder moet of net dat extra zetje nodig hebt. Het neemt zoveel tijd in beslag zoals je zelf wil wat heel fijn is. Als je weinig tijd hebt leer je dus alsnog ontzettend veel. Als je veel tijd hebt, is er des te meer ruimte om je helemaal te verdiepen in de onderwerpen met allerlei extra tips, boeken, films en nog veel meer. Samen naar een betere wereld :)

 • Marlies

  Wat een mooi programma! Elk college ging ik met een hoofd vol informatie en nieuwe kennis weer weg. Ik heb enorm veel geleerd en vooral hoeveel ik nog niet wist :) De workshops waren een leuke toevoeging.

 • Janneke Kreek

  Deze course is echt een eyeopener! De combinatie van colleges en workshops is afwisselend en bijzonder leerzaam. De passie en expertise tijdens de Academy is zeer aanstekelijk en helpt om vanuit meer bewustzijn duurzamere keuzes te maken.

 • Marjorie

  In korte tijd heb ik enorm veel geleerd over de Zero Waste mindset. Het was een duidelijk verhaal met daarin enerzijds de praktische kant in en rondom het huis, maar ook veel over de achtergrond zoals de maatschappij, het bedrijfsleven en de politiek. De theorie gaat echt de diepte in.

De oprichters

Jouw docenten

Nicky en Jessie laten al meer dan 7 jaar zien dat een duurzame lifestyle vol stijlvolle alternatieven helemaal niet lastig, duur of tijdrovend hoeft te zijn en zijn uitgegroeid tot dé zero waste lifestyle & plasticexperts van Nederland! Ze schreven de bestseller Het Zero Waste Project én het boek Doe Het Zero over het onderwerp en werken samen met de overheid en bedrijven aan een zero waste toekomst.

Nicky & Jessie Kroon

Zero Waste Experts

Contact

Heb je vragen? Laat het ons weten

De Zero Waste Academy is onderdeel van A New Zero VOF, opgericht door Nicky & Jessie Kroon. Geregistreerd bij de KVK onder nummer 76862666. Postadres is Plotterweg 26-28 3821 BB Amersfoort. Voor vragen neem contact op met academy@hetzerowasteproject.nl

Special thanks

Saving the world is a team effort

The development of the Eat More Plants module in course 1 Het Verpakkingsvraagstuk and the promotion of the academy was made possible by Vegfund. For more info check vegfund.org