Deze cursus is voor jou als je...

Van bodem tot bord: wat zit er eigenlijk op jouw eten en welke effecten heeft dit op je gezondheid? En wie bepaalt wat er in de supermarkt komt te liggen? Ontdek de kracht van duurzaam eten.

 • Niet op zoek bent naar een crashdieet, maar naar een duurzame en gezonde leefstijlverandering

 • Liever geen bestrijdingsmiddelen en chemicaliën op je bord wil hebben liggen

 • Minder voedsel wil verspillen

Meld je aan voor de cursus

Klaar om de wereld te veranderen?

Meer weten, beter eten

Een op maat gemaakte levensstijl die je volhoudt

In deze 4-weekse cursus gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een duurzaam dieet. We leren je alles over de relatie tussen klimaatverandering en het eten op je bord. Zodat je gezond, vers en eerlijk je boodschappen kunt doen. Je leert meer over verspilling, bestrijdingsmiddelen, diet culture, groenafval, verschillende typen landbouw en je berekent de échte prijs van voedsel. Deze cursus brengt een duurzaam dieet écht dichtbij: we gaan samen op zoek naar aanbod in jouw buurt en ontwikkelen een voedingspatroon dat je volhoudt en waar je blij van wordt. Door middel van videolessen, opdrachten en interactieve momenten wordt het nooit saai. Of je nu een passie hebt voor moestuinieren of gewoon een gezond voedingspatroon nastreeft: de cursus brengt je zeker verder.

Jouw docent

Wie geeft de cursus

Jessie is zero waster (sinds 2014 afvalarm), auteur van de bestsellers Het Zero Waste Project en Doe Het Zero en content creator. Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.

Jessie Kroon

Zero Waste Expert

Bonusmateriaal

Meer dan alleen een videocursus!

 • Opdrachten & challenges

  Door de hele cursus zitten toffe challenges en opdrachten. Van de perfecte match met een boer in jouw buurt tot het samenstellen van een écht goed menu. Met de worksheets maak je je eigen samenvatting van de cursus. Bovendien duik je nóg dieper in de materie met huiswerkopdrachten, verdiepingsvragen en waardevolle bronnen.

 • Workshop

  Lekker zelf aan de slag, yes! We maken een product waardoor je nóg minder voedsel verspilt en waarmee je ook nog eens plastic bespaart. Van theorie naar praktijk!

 • Praktische tips

  Verwacht ook een video vol met extra praktische tips en antwoorden op de meest gestelde vragen. Je leert zelf een duurzaam dieet te ontwikkelen, gezond en passend bij jouw leven. Van de perfecte GFT-oplossing voor jouw situatie tot recepten met kliekjes.

Enthousiast geworden?

Klimaatverandering wacht niet, dus waarom zou jij wel wachten?


Student journey

Hier ga jij mee aan de slag

De 4-weekse cursus is opgebouwd zodat je hem kunt volgen op de manier die bij jou past. De cursus bestaat uit videolessen, interactieve quizzes en reflectiemomenten, opdrachten én zelfs een praktische workshop. De verschillende modules  worden stapsgewijs aan jouw leeromgeving toegevoegd en geven jou een compleet beeld van ons voedsel op ons bord. Je creëert je eigen antwoord op een duurzaam dieet

Veelgestelde vragen

Toch nog een vraagje? Mail ons!

 • Is de cursus voor beginners of gevorderden?

  De cursus is geschikt voor mensen met interesse in gezonde voeding en zero waste, uitgebreide basiskennis heb je niet nodig, voor iedereen valt er iets te leren. De cursus is opgezet in samenwerking met een onderwijskundige en ingesteld op diverse niveaus. We gaan onder andere dieper in op verschillende soorten landbouw, dieetculturen, voedselverspilling en bioplastics. Als dat je aanspreekt (en dat kan zowel vanuit persoonlijk of professioneel oogpunt) is de cursus waarschijnlijk geschikt voor jou.

 • Wanneer begint de cursus?

  De cursus is op elk moment te volgen; jij stapt in wanneer je wilt. Je kunt de cursus op je eigen tempo volgen.

 • Hoe lang duurt de cursus?

  Dit hangt helemaal af van hoeveel tijd je er zelf in steekt. De cursus bestaat uit 11 modules met videolessen, opdrachten, quizzes en theorie. Het kan overweldigend zijn om alle informatie in één keer te moeten verwerken. Daarom krijg je niet alle cursusinhoud in één keer te zien. Na aankoop krijg je een introductie en ga je aan de slag met de eerste opdracht. Na 2 dagen gaan we aan slag met de rol van producenten. Daarna krijg je om de paar dagen nieuwe content tot je beschikking en zo bouwt de cursus zich op. De laatste onderdelen ontvang je op dag 23 nadat je de cursus bent gestart. Daarna is alle content beschikbaar. Maak je gebruik van de mogelijkheden om je verder te verdiepen in de materie, dan ben je meer tijd kwijt, maar je kunt ongeveer 4 weken aanhouden als cursusduur, waarbij je ongeveer 4 uur per week kwijt bent.

 • Is deze cursus wel interessant voor mij?

  De Zero Waste Academy is speciaal voor jou als je een gezond eetpatroon wil nastreven, zónder crashdieet of gekke restricties. De cursus is gemaakt voor iedereen die duurzamer wil leven, maar niet waar en hoe je moet beginnen. Op zoek bent naar een (duurzame) mindset zonder keuzestress en twijfel. Verdieping wil over klimaatproblematiek en dat wil koppelen aan concrete voorbeelden en acties. Zin hebt om zelf aan de slag te gaan met het maken van een product.

 • Wat heb ik nodig?

  Je kunt de cursus online volgen op een tablet, computer of telefoon. Voor de workshop heb je een aantal ingrediënten nodig die je makkelijk kunt verkrijgen bij iedere supermarkt.

 • Ik ben slechthorend / slechtziend. Is de cursus voor mij geschikt?

  De videolessen bevatten audio. De transcripten zijn onder de video's uitgeschreven zodat het ook voor doven/slechthorenden is te volgen. Mensen die slechtziend zijn kunnen de videolessen beluisteren. Helaas is het nog niet mogelijk om de quizzes en worksheets in audiovorm aan te bieden. Dit is iets waar we aan willen werken! Het online platform is wel schaalbaar, zodat je kunt inzoomen.

 • Ik woon niet in Nederland. Kan ik de cursus volgen?

  Yes, je kunt de cursus overal volgen, mits het platform dat toestaat. We maken gebruik van een internationaal learningplatform dat door veel landen en browsers wordt gesupport. Let wel op: de cursus wordt gegeven in het Nederlands.

 • Ik wil graag een paar kilootjes kwijt. Is dit de cursus voor mij?

  Als je op zoek bent naar een strikt dieet met snel resultaat is dit niet voor jou. Maar wij geloven ook niet dat dat het streven moet zijn. Je wordt veel gelukkiger én gezonder van een duurzame leefstijlverandering. Voor jou en de aarde.

 • Kan ik met iDeal betalen?

  Ja, je kunt met iDeal betalen. Kies bij het afrekenen niet voor 'fast checkout', want dat is alleen voor Paypal en creditcard. Wanneer je naar het volgende scherm gaat kun je ook voor iDeal kiezen - en een kortingscode invoeren als je die hebt.

Doe mee met de cursus!


Bekend van:

Onze cursussen zijn gefeatured in onder andere:

Don't miss out