Deze cursus is voor jou als...

In de supermarkt koop je vaak meer verpakkingen dan daadwerkelijke producten. Dit heeft niet alleen effect op onze gezondheid, maar ook op je portemonnee. In deze cursus gaan we het verpakkingsvraagstuk ontrafelen.

 • Je een positieve verandering wil in je boodschappen, zónder meteen verpakkingsvrij te moeten leven

 • Je inhoudelijk kennis wil opdoen zodat je verpakkingen en geld bespaart

 • Geen schadelijke chemicaliën wil binnenkrijgen die gelinkt zijn aan onvruchtbaarheid en andere gezondheidsissues

Bestel nu de cursus

Klaar om de wereld te veranderen?

Het Verpakkingsvraagstuk

Een indruk van de course

Meer dan alleen een boodschappentasje

Leer eindelijk wat zero waste écht inhoudt

In deze 4-weekse cursus leren we je alles over de definitie van zero waste en de relatie tussen een zero waste mindset en boodschappen. We behandelen onder andere productie, transport, verschillende typen verpakkingen, LCA's en de voor- en nadelen van recycling. Door middel van inhoudelijke video's, opdrachten en interactieve momenten leer je alles over zero waste verpakkingen en boodschappen. We zorgen er voor dat het nooit saai wordt om aan je cursus te werken én je gaat zelf aan de slag met een duurzame DIY! De huiswerkopdrachten helpen je om de theorie te begrijpen en door middel van verdiepingsvragen kun je nog meer inzoomen op specifieke onderwerpen. We geven je ook allerlei bronnen en tips om na de cursus verder met het onderwerp aan de slag te gaan.

Jouw docenten

Wie geeft de cursus:

Nicky en Jessie laten al meer dan 7 jaar zien dat een duurzame lifestyle vol stijlvolle alternatieven helemaal niet lastig, duur of tijdrovend hoeft te zijn en zijn uitgegroeid tot dé zero waste lifestyle & plasticexperts van Nederland! Ze schreven de bestseller Het Zero Waste Project én het boek Doe Het Zero over het onderwerp en werken samen met de overheid en bedrijven aan een zero waste toekomst.

Nicky & Jessie Kroon

Zero Waste Experts

Dit vinden andere deelnemers

“Deze crash course is echt een eyeopener! De combinatie van colleges en workshops is afwisselend en bijzonder leerzaam. De passie en expertise tijdens de Academy is zeer aanstekelijk en helpt om vanuit meer bewustzijn duurzamere keuzes te maken. ”

“De Zero Waste Academy biedt een zeer mooi samengesteld pakket aan zowel theorie als toepassingen in de praktijk. Naast de lessen, hebben we zo veel extra bronnen en informatie gekregen over de behandelde onderwerpen, dat we ons echt kunnen gaan verdiepen in de onderwerpen waarbij we dat zelf willen. Ik ben Jantine, Nicky, Jessie en Merel enorm dankbaar voor alle kennis die ik dankzij hen opgedaan heb, en wil hen ook graag feliciteren om dit in het coronatijdperk zo vlot te laten verlopen via de virtuele weg. Ik zou zeggen: niet twijfelen :) worth every penny!”

“In korte tijd heb ik enorm veel geleerd over de Zero Waste mindset. Het was een duidelijk verhaal met daarin enerzijds de praktische kant in en rondom het huis, maar ook veel over de achtergrond zoals de maatschappij, het bedrijfsleven en de politiek. De theorie gaat echt de diepte in. ”

Bonusmateriaal

Meer dan alleen een videocursus; dit zit er bij jouw cursus inbegrepen

 • Worksheets

  Download de worksheets! Door middel van deze worksheets maak je je eigen samenvatting van het college. Bovendien duip je dieper de stof in met huiswerkopdrachten, verdiepingsvragen en waardevolle bronnen.

 • Workshop

  Hoe leuk is het om zelf aan de slag te gaan? Dat ontdek je tijdens de praktische workshop Eat More Plants. Aan het einde van de worskhop heb je én een zelfgemaakt product én een flinke dosis motivatie om aan de slag te gaan. Van theorie naar praktijk!

 • Praktische tips

  Jessie deelt haar antwoorden op de meest gestelde praktische vragen. Van het kiezen tussen verschillende materialen zoals plastic of papier tot een onderbouwde mening over afval scheiden... Niks wordt verborgen gehouden.

Meld je vandaag nog aan

Volg de cursus in jouw eigen tijd en jouw eigen tempo

Veelgestelde Vragen & Antwoorden

Toch nog een vraagje?

 • Is de cursus voor beginners of gevorderden?

  De cursus is geschikt voor mensen met interesse in zero waste, uitgebreide basiskennis heb je niet nodig, voor iedereen valt er iets te leren. De cursus is opgezet in samenwerking met een onderwijskundige en ingesteld op diverse niveaus. We gaan dieper in op LCA's, de natuurlijke hulpbronnen van de aarde en nemen verpakkingen onder de loep. Als dat je aanspreekt (en dat kan zowel vanuit persoonlijk of professioneel oogpunt) is de cursus waarschijnlijk geschikt voor jou.

 • Hoe ziet de cursus eruit?

  In de cursus Boodschappen & Verpakkingen leer je álles wat je wilde weten over een zero waste mindset. We gaan véél verder dan plasticvrij boodschappen doen en duiken in de theorie en achtergrond van duurzaamheid. Daarnaast ga je zélf aan de slag met het maken van een plasticvrij product, is er een podcast en nog veel meer.

 • Wanneer begint de cursus?

  De cursus is op elk moment te volgen; jij stapt in wanneer je wilt. Je kunt de cursus op je eigen tempo volgen.

 • Hoe lang duurt de cursus?

  Dit hangt helemaal af van hoeveel tijd je er zelf in steekt. De cursus bestaat uit 8 modules met videolessen, opdrachten, quizzes en theorie. Het kan overweldigend zijn om alle informatie in één keer te moeten verwerken. Daarom krijg je niet alle cursusinhoud in één keer te zien. Na aankoop krijg je een introductie en ga je aan de slag met de eerste opdracht. Na 2 dagen gaan we aan slag met de definitie van zero waste. Dit is een kortere module om er even in te komen, en zodat je nog aan je opdracht kunt werken. Na 6 dagen duiken we dieper in 'Wat de aarde ons leert'. Na 10 dagen gaan we aan de slag met verpakkingen en vervoer en zo bouwt de cursus zich op. De laatste onderdelen ontvang je op dag 23 nadat je de cursus bent gestart. Daarna is alle content beschikbaar. Maak je gebruik van de mogelijkheden om je verder te verdiepen in de materie, dan ben je meer tijd kwijt, maar je kunt ongeveer 4 weken aanhouden als cursusduur.

 • Is de cursus wel interessant voor mij?

  De Zero Waste Academy is speciaal voor jou als je: duurzamer wil leven, maar niet waar en hoe je moet beginnen. Op zoek bent naar een (duurzame) mindset zonder keuzestress en twijfel. Verdieping wil over klimaatproblematiek en dat wil koppelen aan concrete voorbeelden en acties. Zin hebt om zelf aan de slag te gaan met het maken van een product.

 • Wat kan ik uit de cursus halen?

  Na de cursus heb je een zero waste mindset. Dat betekent dat je leert om duurzame keuzes te maken. Dat wordt makkelijker, omdat je je verdiept in achterliggende concepten en dilemma's. Je leert meer dan alleen de belangrijke concepten die een rol spelen in klimaatverandering en duurzaam leven. Je leert ook hoe je die kennis kunt toepassen op keuzes die je de rest van je leven maakt. En hoe meer tijd je in de cursus steekt, hoe meer je er uit haalt. In deze cursus focussen we ons op de definitie van zero waste, grondstoffen, boodschappen en verpakkingen. Voor de beste resultaten volg je ook onze andere cursussen over andere onderwerpen die bij een zero waste lifestyle horen (zoals mode, microplastics en meer).

 • Wat heb ik nodig?

  Je kunt de cursus online volgen op een tablet, computer of telefoon. Voor de workshop heb je een aantal ingrediënten nodig die je makkelijk kunt verkrijgen bij iedere supermarkt.

 • Ik ben slechthorend / slechtziend. Is de cursus voor mij geschikt?

  De videolessen bevatten audio. De transcripten zijn onder de video's uitgeschreven zodat het ook voor doven/slechthorenden is te volgen. Mensen die slechtziend zijn kunnen de videolessen beluisteren. Helaas is het nog niet mogelijk om de quizzes en worksheets in audiovorm aan te bieden. Dit is iets waar we aan willen werken! Het online platform is wel schaalbaar, zodat je kunt inzoomen.

 • Ik woon niet in Nederland, kan ik de cursus volgen?

  Yes, je kunt de cursus overal volgen, mits het platform dat toestaat. We maken gebruik van een internationaal learningplatform dat door veel landen en browsers wordt gesupport. Let wel op: de cursus wordt gegeven in het Nederlands.

Enthousiast geworden?

Klimaatverandering wacht niet, dus waarom zou jij wel wachten?

Hier ga jij mee aan de slag

Ga mee op ontdekkingsreis

De 4-weekse cursus is opgebouwd zodat je hem kunt volgen op de manier die bij jou past. De cursus bestaat uit videolessen, interactieve quizzes en reflectiemomenten, opdrachten én zelfs een praktische workshop. De verschillende modules  worden stapsgewijs aan jouw leeromgeving toegevoegd en geven jou een compleet beeld van de impact van producten in de supermarkt. Je creëert je eigen antwoord op het verpakkingsvraagstuk. 

Klaar om de wereld te veranderen?

Zet vandaag de eerste stap naar een zero waste mindset

Gezien in:

Onze Academy is gefeatured in onder andere:

 • De Volkskrant
 • Algemeen Dagblad
 • Het Kan Wel